Zapraszamy rodziców na prelekcję pn. "Jak wspierać młodzież w przeżywaniu trudnych emocji i budowaniu własnej wartości", która odbędzie się w dn. 8 kwietnia, w godzinach 18.00 - 19.30 w Mokotowskim Centrum Integracji Mieszkańców przy Wydziale Spraw Społecznych i Zdrowia dla Dzielnicy Mokotów, przy ul. Woronicza 44a.

Spotkanie jest bezpłatne, nie obowiązują zapisy.

Spotkanie jest dedykowane rodzicom dzieci i młodzieży uczestniczących w Treningu Umiejętności Społecznych realizowanych w ramach projektu Nie jesteś sam - pierwsza pomoc psychologiczna dla dzieci i młodzieży. Zróbmy to po raz trzeci!.

Elementy wykładu

• poszerzenie wiedzy na temat tego czym są trudne emocje i jaka jest ich rola
  • poznanie sposobów jakimi można wspierać dziecko, gdy przeżywa ono trudne emocje
  • omówienie budowania bliskiej relacji z dzieckiem
  • wzmacnianie poczucia własnej wartości i poczucia sprawstwa

Prowadząca

Aleksandra Rak - psycholog, terapeuta, trener komunikacji, instruktor mindfulness. Doświadczenie zawodowe zdobywała głównie w Szwecji, gdzie pracowała ponad 5 lat z osobami w różnego rodzaju kryzysach, borykających się z zaburzeniami lękowymi, depresją, a także trudnościami wynikającymi z autyzmu i ADHD. Ma również długoletnie doświadczenie w diagnostyce autyzmu oraz ADHD u dzieci i młodzieży. W swojej pracy korzysta m.in. z takich nurtów jak Terapia Akceptacji i Zaangażowania, Komunikacja bez Przemocy (NVC), psychoterapia psychodynamiczna, Mindfulness. Obecnie pracuje indywidualnie głównie z dorosłymi i młodzieżą, zajmuje się diagnostyką autyzmu i ADHD, a także prowadzi warsztaty rozwojowe.