Zapraszamy na spotkanie i rozmowę z Gościniami - Małgorzatą Szumowską i Karoliną Witowską osoby dorosłe, które doświadczają lub doświadczyły kryzysu psychicznego własnego lub bliskich osób.

🍂Rozmowa będzie toczyć się wokół doświadczeń i przeżyć Gości. Będziemy próbowali zastanowić się, jak to jest doświadczać kryzysu i co pomaga w poradzeniu sobie z nim.
🍂Spróbujemy przyjrzeć się temu, co jest uniwersalne dla wszystkich, a co subiektywne w wychodzeniu z trudności.
🍂Na spotkaniu uczestnicy będą mogli porozmawiać z zaproszonym gościem, porównać doświadczenia oraz odnieść się do wypowiedzi innych osób. Specjalistki pomogą spojrzeć na kryzys psychiczny jako doświadczenie także rozwojowe, pomagające zmieniać się i nabywać nowych umiejętności.
🍂Zastanowimy się też nad tym, jak radzić sobie także po takim doświadczeniu, jak wykorzystać trudne przeżycia tak, aby patrzeć w przyszłość z nadzieją.

🍂Gościnie:
🔸Małgorzata Szumowska – mieszkanka Mokotowa, działaczka społeczna, Warszawianka Roku 2022, edukatorka i prezeska Fundacji Centrum Edukacji Niewidzialna
🔸Karolina Witowska – mieszkanka Mokotowa, artystka interdyscyplinarna, graficzka, instruktorka arte-terapii. Realizuje projekty z pogranicza rysunku, designu i instalacji, twórczyni projektów społeczno - kulturalnych

🍂Prowadzące:
🔸Izabela Nowosad – lekarz specjalista psychiatrii i psychiatrii dzieci i młodzieży; absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Specjalizację z psychiatrii dorosłych odbywała w I Klinice Psychiatrycznej WUM. Szkolenie Specjalizacyjne w zakresie psychiatrii dzieci i młodzieży odbyła w Instytucie Psychiatrii i Neurologii. Doświadczenie zdobywała pracując na oddziałach ogólnopsychiatrycznych Szpitala Nowowiejskiego, w Środowiskowych Centrach Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży, placówkach leczenia uzależnień od alkoholu i substancji psychoaktywnych oraz Poradni Leczenia Zaburzeń Snu. Prowadziła konsultacje w poradni psychologiczno-pedagogicznej. Prowadzi warsztaty i prelekcje dla młodzieży i rodziców.
🔸Karolina Werblińska-Roczeń – magister psychologii i filozofii, psychoterapeutka w trakcie szkolenia w Profesjonalnej Szkole Psychoterapii Instytutu Psychologii Zdrowia. Ukończyła Kurs Psychoterapii Poznawczo-Behawioralnej Dzieci i Młodzieży, podyplomowe studia z Diagnozy psychologicznej w praktyce klinicznej oraz podyplomowe studia z Seksuologii klinicznej. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w Oddziale Dziennym Psychiatryczno – Rehabilitacyjnym w Środowiskowym Centrum Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży Warszawa – Wola, w Środowiskowym Centrum Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży Warszawa – Bielany, w Ośrodkach Środowiskowej Opieki Psychologicznej i Psychoterapeutycznej, Poradni Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży. Prowadzi psychoterapię indywidualną i grupową, konsultacje rodzicielskie i grupy wsparcia oraz warsztaty, prelekcje i wykłady dla młodzieży, a także rodziców.
Zapraszamy! 👋

🔸Termin: 25.10.2023 (środa), godziny: 18:30-20:00
🔸Miejsce: Służewski Dom Kultury
🔸Nie obowiązują zapisy.
--
Działanie jest organizowane w ramach II edycji projektu "Nie jesteś sam - pierwsza pomoc psychologiczna dla dzieci i młodzieży" finansowanego z Budżetu Obywatelskiego.
Grafika: Karolina Witowska